Ertan,Rus Uçağının Düşürülmesi İsabetli Bir Karar
GÜNDEM22 Haziran 2012'de Türkiye'ye ait F4 keşif ve eğitim uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan, angajman kuralları çerçevesinde Rus askeri uçağının düşürülmesinin devletin aldığı doğru bir karar olduğunu söyledi.
Angajman kurallarının oğlunun da içinde yer aldığı uçağın düşürülmesi sonucu değiştiğini hatırlanan Ertan, “2012’de oğlumun da içinde bulunduğu Türk askeri keşif uçağının düşürülmesinin ardından angajman kuralları değişmişti. Türk Hükümeti, sınıra yaklaşan, sınır ihlali yapan uçakların düşürüleceği belirtilmişti. Bir süre önce de bir helikopter düşürülmüştü. 24 Kasım’da da angajman kuralları çerçevesinde Rus askeri uçağı düşürüldü. Bu devletin aldığı doğru bir karardır" dedi.
Ali Ertan, asla öç alma gibi bir hislerinin olmadığını belirterek,“Olayın üzerinden 3 yıl geçti ama oğlumun acısını unutmam mümkün değil. Çünkü bir ülkenin uçağı düşürülüyor ve bir can kaybı yaşanıyor, unutmak imkansız. Keşif amaçlı, silahsız bir uçaktı ve Suriye tarafından düşürüldü. Hiçbir uyarıda da bulunulmamıştı. Halbuki düşürülen Rus uçağına en az 10 kez uyarı yapıldığı açıklandı. Ama oğlumun içinde olduğu uçağa kesinlikle uyarı yapılmamıştı, bilerek düşürülmüştü. Rus uçağı ise uyarılara rağmen Türkiye sınırının içine geçtiği için düşürülmüştür. Bizim öç alma hissi gibi düşüncemiz yok. Bizim için önemli olan ülkenin çıkarlarıdır. Ülkemin çıkarları varsa göz yumulmaz. Biz vatanımız ve bayrağımız için yaşıyoruz. Oğlumun çocukları büyüdü. Birisi o şehit olduktan sonra dünyaya gelmişti. Büyük oğlu ise ilkokul 4’üncü sınıfta okuyor. Burak çok üzülüyor. İçine kapanık durumda, devamlı babasını arıyor. Şehitlik mertebesini de biliyor. Babasının kendisini manevi olarak gözlediğini düşünüyor. Çok çalışıyor, hep kendini derslerine veriyor. Babası onun da pilot olmasını istiyordu” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir