Dilek Yolunda Genişletme Çalışmaları Sürüyor
GÜNDEMKuzey kuşak yolunun önemli akslarından biri olan ve Malatya’yı Dilek Mahallesine bağlayan 10 kilometre uzunluğundaki yolda genişletme ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
“Bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmaları yerinde inceleyerek, yol hakkında açıklamalarda bulundu. İnceleme gezisine bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı. 10 kilometrelik yolun 5 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, 2.5 kilometrelik bölümde ise çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çakır, kalan 2.5 kilometrelik bölümünü de yine bu yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmalar tamamlandığında Dilek Mahallesinin şehir ile bütünleşeceğini ifade eden Başkan Çakır, “Yolumuz Malatya-Sivas karayolunun da bağlantı yollarından bir tanesi. Genişlettiğimiz 10 kilometrelik yol, Kuzey Kuşak Yolunu besleyeceği gibi Çevre Yolu batı girişini de ferahlatacak.
Dilek yol genişletme çalışmalarının yanı sıra, Tecde-MAŞTİ bağlantı yolu, Kuzey Kuşak Yolumuz ve Güney Kuşak Yolumuzda da çalışmaya devam ediyoruz. Bu yollarımız kentin açılması ve yeni merkezler oluşturma noktasında gelişime katkı sağlayacak. Ramazan ayında olmamıza rağmen ekiplerimiz hiç durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Malatya’nın her noktasında çalışıyoruz. Bu şartlarda özverili çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir