“Çakmak Kışlası'nı Malatyalıların Hizmetine Kazandıracağız”
GÜNDEMGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'daki Çakmak Kışlası'nın Altay Kışlası'na taşınarak, elde edilecek 2 milyon 300 bin metrekarelik araziye okul yapılacağını açıkladı.
Mevcut pistlerinin askeri uçaklarla ortak kullanıldığı Erhaç Havalimanı'nda da yenilik yapılacağını dile getiren Bakan Tüfenkci, “Erhaç Havalimanı'nın pistleri askeriyeyle ortak kullanılıyor. Havalimanına ikinci terminal binası yapılarak, asker sivil ayrılacak” diye konuştu. Daha önceleri Erhaç Havalimanı'nın denetiminin askeriye de olduğunu hatırlatan Tüfenkci, o dönem havalimanında yaşadığı bir anısını da aktardı. Bakan Tüfenkci, “Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde bir kez komutan bizi havalimanına sokmamıştı. O zaman askeriyenin denetimindeydi. Bizi de tek tek videoya çektiler. Karşılamaya öyle gidebildik” ifadelerine yer verdi.
Malatya'nın kara havacılığının merkezi olacağını da müjdeleyen Tüfenkci, “Milli Savunma Bakanlığımızla görüştüm. Ankara'dan ayrılanların büyük bir kısmı Malatya'ya gitti. Bu durum Malatya için de önemli olacak. Esnaflar rahatlayacak, şehir büyüyecek. Malatya büyüsün istiyoruz” şeklinde konuştu.
Açıklamasında Pütürge ilçesi için de müjde veren Bakan Tüfenkci “Kubbe Dağı'nın tünel projesi bitmek üzere. Proje bitince ihaleye çıkılacak. Ayrıca Doğanyol- Pütürge arasında yol ayrımı var. Burayı da 2017 yatırım programı kapsamına aldık. İhalesini yaptıktan sonra kısa süre içinde tamamlayacağız” dedi. Bakan Tüfenkci, Doğanyol'a da 27 kilometre yol projesinin devam ettiğini söyledi.
İlginizi Çekebilir