“Bu Yılki Kayısı Rekoltesinin İyi Olacağını Düşünüyorum”
GÜNDEMMalatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, şu ana kadar Malatya’da büyük bir don olayının yaşanmadığını kaydederek, “Bu yılki kayısı rekoltesinin iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
Özbey, kayısıdaki son durum hakkında da bilgi vererek, “Nisan ayı genelde don olaylarının olduğu bir dönemdi ama Allah’a şükürler olsun şu ana kadar genel anlamda kayısıda büyük bir don olayı yaşanmadı. Ben bu yıl ki rekoltenin iyi olacağını düşünüyorum. Elbette bazı bölgelerde kayısı hasar görmüş olabilir, bu vesile ile de kayısısı hasar gören vatandaşlarımıza ‘Geçmiş olsun’ diyorum. İnşallah Mayıs ayı ile birlikte gerekli incelemeleri yapıp rekolteyi açıklayacağız” diye konuştu.
Özbey, Malatya’da düzenlenen 11. Tarım Fuarı hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, “Fuarların illere büyük faydası vardır. Bu fuarın da Malatya’ya büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Fuara çok katılımcı geldi. Fuara gelenler Malatya’nın tarım ve hayvancılıkta geliştiğini bizzat ifade ettiler. Ben bu fuarların devamının gelmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir