Başkan Çakır, "Kadına Şiddet İnsanlık Dışı"
GÜNDEM8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde bir program düzenlendi.
Kernek Külliyesi'nde kadınlara yönelik etkinliklerin düzenleneceğini ve buranın yakında hizmete gireceğini belirten Çakır, öte yandan yaşam merkezini de kısa zaman içerisinde hizmete sunacaklarını aktardı. Çakır, “Malatya’mıza Türkiye’ye örnek olacak bir yapıyı daha kazandırmış olacağız. Bu hizmetlerimizin yanında bir çok mahallemizde eğitim merkezlerimiz bulunmakta. Bu merkezlerimizde de kadınlarımız bir çok alanda eğitim almaktalar. Belediye olarak yapmış olduğumuz fiziki yatırımlar elbette önemli ama insana dokunmak, gençlere dokunan hanım kardeşlerimizin istifade edebileceği alanları oluşturmak, onlarla ilgili kültürel faaliyetler yapmak esas belediyeciliğin özü, temeli budur. Dolayısıyla bunu her bölgede yapma gayreti içerisinde olduk” diye konuştu.
Çakır’ın konuşmasının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla pasta kesimi yapıldı. Pasta kesiminin ardından Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi kursiyerlerinden Dr. Seda Kutsalçelik, Dr. Semra Tutak Karagöz, Esra Şahin, Eylül Sezar ve Şükran Özadalı’ya kurslarda göstermiş oldukları başarıdan dolayı kristal plaket ve çiçek Çakır tarafından verildi. Program sonunda Çakır, merkezde bulunan kadınlara karanfil dağıttı.
İlginizi Çekebilir