© Maldia Haber

Akçin: Yeni Çarşı Projesi Esnafın Umut Kapısı Olacak

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, Akpınar ve Bakırcılar bölgesindeki yeni çarşı projesini inceledi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, Akpınar ve Bakırcılar bölgesindeki yeni çarşı projesini inceleyerek “Bu şehirde kaybedecek vaktimiz yok, esnaf yeni iş yerlerine sahip çıkmalı” dedi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Akpınar Bölgesi, Bakırcılar Çarşısı ve Şire Pazarı çevresinde yapımı süren çarşı projelerini yerinde inceledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Akçin, tamamlanan alanları gezerek değerlendirmelerde bulundu.

Deprem sonrası dönüşüm hız kazandı

6 Şubat 2023’te yaşanan depremin ardından Malatya’nın kalbi konumundaki Akpınar bölgesinde önemli dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini belirten Akçin, “Şu anda Büyük Şire Pazarı bölgesinde, yeni yapılan iş yerleri ile konut ve ofisleri geziyoruz. Gerçekten ciddi anlamda bir emek harcanmış, detaylar çok düşünülmüş, çok iyi işler ortaya çıkmış. İnşallah yakın zamanda teslim edilmesiyle birlikte esnafımız, sanatkârımız, girişimcimiz buraları şehrin eski halinden daha güzel hale getirecektir” dedi.

"Ufak eksikler var ama süreç doğru ilerliyor"

Projelerde zaman zaman eleştiriler yapıldığını ancak bu süreçte yapıcı olunması gerektiğini vurgulayan Akçin, “Ufak tefek eksikler olabilir ama bittiğinde çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Bununla ilgili olumsuz algı oluşturmaya çalışanlara karşı şunu söylüyorum: Bu şehrin kaybedecek vakti yok. Yaklaşık iki buçuk yıldır esnafımız konteynırlarda hayat mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.

Esnafa “yeni iş yerlerine sahip çıkın” çağrısı

Akçin, teslim edilen iş yerlerine sahip çıkılması çağrısında bulunarak, “İşyeri sahiplerinin bölgeye sahip çıkması, kiracılık yöntemiyle de olsa bu dükkânların yeniden dolması gerekiyor. Esnafımız burayı eskisinden daha neşeli hale getirebilir. Burası Malatya’nın kalbidir. Tapusu kime ait olursa olsun, bu bölge Malatyalılarındır” dedi.

Bazı çevrelerden gelen olumsuz yaklaşımları doğru bulmadığını dile getiren Akçin, “Daha inşaat bitmeden video çekip ‘burası böyle olmuş’ demek doğru değil. Allah devletimize zeval vermesin. Emlak Konut yetkilileriyle geziyoruz, bize tek tek anlatıyorlar. Buralar gerçekten eskisinden çok daha güzel hale gelmiş. Çünkü önceki yapılar 1960-70’li yıllara aitti. Bugün yapılanlar ise sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla çok daha modern ve düşünülmüş yapılar” diye konuştu.

Devlete teşekkür edip hızlı toparlanma mesajı verdi

Deprem sonrası yeniden ayağa kalkma mücadelesinde devletin tüm kurumlarına teşekkür eden Akçin, “Bu projelerde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah Malatya’nın deprem sonrası hızlı kalkınmasına şahitlik etmeyi nasip eder. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER